Επαγγελματίας Gamer: Συνδυάζοντας το Χόμπι με το Επάγγελμά Σας

February 27, 2018 | | Post a Comment

Σε ποιον δεν αρέσουν τα παιχνίδια; Όλοι από παιδιά έχουμε συνηθίσει να παίζουμε με φίλους και με την οικογένειά μας, διασκεδάζοντας και περνώντας τον χρόνο μας ευχάριστα. Όμως, στην ενήλικη ζωή συνήθως ο χρόνος που αφιερώνουμε στο παιχνίδι μειώνεται. Οι υποχρεώσεις και η εργασία μας συνήθως δεν ευνοεί την συμμετοχή σε παιχνίδια. Για την πλειοψηφία του κόσμου, μάλιστα, κάτι τέτοιο πρόκειται για πολυτέλεια που δεν έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σχεδόν ποτέ.

Στην περίπτωση του επαγγελματία gamer όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Αντιθέτως, το παιχνίδι αποτελεί πλέον μία ανάγκη και όχι πολυτέλεια. Στην περίπτωση που αγαπάτε τα παιχνίδια και νιώθετε ότι έχετε ταλέντο σε αυτά, τότε γιατί να μην επιδιώξετε την επίτευξη του ονείρου σας;

Πρόκειται φυσικά για επαγγελματίες που ασχολούνται με το διαδικτυακό gaming – pikalaina netistä. Με τις γνώσεις τους και την εμπειρία που διαθέτουν, οι επαγγελματίες gamers δοκιμάζουν τα νέα παιχνίδια προτού αυτά βγουν στην αγορά. Μέσα από τη δράση τους, μπορούν να διαγιγνώσκουν προβλήματα και να τα επισημαίνουν στην εταιρεία παραγωγής του κάθε παιχνιδιού. Ως αποτέλεσμα, μόλις το παιχνίδι βγει στην αγορά είναι απολύτως ελεγμένο και κάθε παίκτης απολαμβάνει τη βέλτιστη εμπειρία παιχνιδιού.

Όπως καταλαβαίνετε, το αντικείμενο εργασίας είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Δεν περιορίζεται στον στενό όρο του παιχνιδιού για διασκέδαση. Αντιθέτως, περιλαμβάνει την ανεύρεση τυχόν προβλημάτων έγκυρα και έγκαιρα. Επιπλέον, ο επαγγαλμετίας προτείνει συχνά λύσεις και εναλλακτικές, έτσι ώστε να βελτιωθεί το παιχνίδι σημαντικά προτού κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό. Για το λόγο αυτό, χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση και προσοχή στη λεπτομέρεια, μεθοδικότα και ικανότητα αναλυτικής σκέψης.

Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες σπουδές που καλείστε να ολοκληρώσετε, εντούτοις ο τομέας της Πληροφορικής φαντάζει ιδανικός για κάποιον που επιθυμεί να ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα. Η εξοικείωση με όρους τεχνολογικούς και η γνώση πολλών διαφορετικών παιχνιδιών θα σας βοηθήσει επίσης. Καθώς τα παιχνίδια προορίζονται για συγκεκριμένες κονσόλες παιχνιδιών ή για το διαδίκτυο, θα πρέπει επιπλέον να έχετε την απαιτούμενη γνώση για καθεμιά από τις επιλογές που αναφέρθηκαν πιο πάνω.

Μέσα από την εμπειρία, σαφώς και ένας επαγγελματίας gamer γίνεται καλύτερος. Συνεπώς, ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο σας θα πρέπει να αφιερώνεστε στα παιχνίδια ή τουλάχιστον στην παρακολούθηση της αγοράς. Ίσως κάτι τέτοιο σταδιακά σας κάνει να αναθεωρήσετε τη γνώμη σας για τα παιχνίδια. Όταν τα όρια μεταξύ εργασίας και διασκέδασης αποδεικνύονται δυσδιάκριτα, τότε το αποτέλεσμα είναι συχνά ανατρεπτικό.

Αν ενδιαφέρεστε ακόμη για μία τέτοια καριέρα στο διαδίκτυο, τότε καλό θα είναι να παρακολουθήσετε τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής παιχνιδιών. Συχνά δημοσιεύονται αγγελίες για τέτοιες θέσεις εργασίας και καλείστε να επικοινωνήσετε μαζί τους, εκφράζοντάς τους την επιθυμία σας να εργαστείτε σε αυτό τον τομέα. Σε περίπτωση που έχετε εμπειρία, αναφέρετέ την στο βιογραφικό σας. Αν δεν έχετε, σκεφθείτε μήπως είναι εφικτό να τραβήξετε σε βίντεο το παιχνίδι σας και να το στείλετε στην εταιρεία προς αξιολόγηση.

Ακόμη κι αν δεν τα κατεφέρετε να αναρριχηθείτε στην κορυφή των επαγγελματιών gamers, μια τέτοια εμπειρία σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη. Γι’ αυτό αξιολογήστε αντικειμενικά το ταλέντο σας και ξεκινήστε να ακολουθείτε το όνειρό σας – για μια ζωή γεμάτη παιχνίδι!